Avontuurlijke kinderen

Toen Chelsea haar Maine Coon Fig voor het eerst zag, was het onmiddellijk liefde op het eerste gezicht. “We haalden haar op op een boot en het eerste wat ze deed was haar pootjes op mijn kaken leggen en me kusjes geven! De hele trip naar huis bleef ze me knuffelen”, zegt Chelsea. Scout was ook erg blij toen hij zijn nieuwe gezinnetje voor het eerst ontmoette. “Er kwam veel geronk aan te pas. Hij heeft de luidste motor”, zegt ze lachend.

We nemen onze katten mee tijdens onze wandelingen in de bergen en op het strand

Chelsea

Katvriendelijke reizen

Fig en Scout worden opgevoed in een avontuurlijke familie, het gezin gaat er graag op uit. “Sinds we hen in huis namen, brengen we ze altijd mee op onze uitstapjes. De kinderen vinden het geweldig, mijn partner en ik ook… En de katten zijn er ook gek op! We bezoeken verschillende stranden, bergen, … Ik neem ze zelfs mee in een wandelwagen tijdens mijn dagelijkse jog.”

Benieuwd hoe Chelsea haar katten meeneemt tijdens het joggen? Check de video hier!

Zoals je wel op hun Instagram kan zien, zijn de katten even avontuurlijk als hun baasjes. De familie reist geregeld ook naar katvriendelijke accommodaties! Klinkt perfect als je altijd al je kat eens wilde meenemen op reis. “We hebben al heel wat gereisd en we hebben al op veel plaatsen gelogeerd, maar dat werd moeilijker sinds we Fig en Scout hadden. Gelukkig merkten we dat toch heel wat hotels katten verwelkomen. Het is zo leuk om ze mee te nemen!”, legt Chelsea uit.

Alles over hun reizen en katten kan je volgen via hun Instagram account!

Genetische mutatie

Is er iets schattigers dan een paar kattenpootjes? Niet echt, nee. Fig, Chelsea’s oudste kat, is geboren met een paar extra tenen. "Fig is polydactyl, ze heeft wantenpootjes", legt Chelsea uit. Om eerlijk te zijn, het extra paar tenen draagt alleen maar bij aan de schattigheid.

Polydactylie is een genetische mutatie die veel voorkomt bij Maine Coons. Het ras leefde vroeger in besneeuwde omstandigheden, waardoor ze grote, geïsoleerde poten hebben die eruit zien als kleine, ingebouwde sneeuwlaarsjes.

Katten met handschoenpootjes worden geboren met extra tenen in het midden van de poot, waardoor het pootje lijkt op een handschoen.

Het is niet alleen schattig, er zijn ook enkele voordelen aan verbonden. Het extra paar tenen vergemakkelijkt het jagen en het balanceren op verschillende oppervlakken. Wat grote en brede poten allemaal niet kunnen doen...

Ook geïnterviewd worden?

We zijn continu op zoek naar nieuwe furry friends! Wil jij ook jouw verhaal hier lezen? Aarzel dan niet om het te laten weten, wie weet sturen wij jou wel een berichtje.

We kunnen haast niet wachten! Klik op de link hieronder en vul de vragen in!

Read the next article

blog_rhr_pets_nl_abyssinian_living_with_abyssinian_cats_1

Unique name for a unique breed

12.01.2022
Every week, we search for interesting stories of cats and their owners. This week, we chatted to Suleika in the Netherlands. She is not a fan of ordinary names and therefore gave all her cats a special name. 
Weten wanneer de volgende blog online komt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een notificatie wanneer deze live is!

NEED HELP WITH
YOUR PURRRCHASE?